کد خبر: ۱۴۸۵۵۹
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
سفر طولانی انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا حدود چهار سال و نیم به طول انجامید و بالاخره روز گذشته بروکسل و لندن به توافقی دست یافتند تا انگلیس به عنوان اولین کشور اروپایی به عضویت در این اتحادیه پایان دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه پس از چندین دور مذاکره سرانجام بر سر سازوکار روابط تجاری دوجانبه پس از پایان دوران گذار برگزیت (11 دی‌ماه) به توافق رسیدند.

انگلیس از زمان برگزاری همه پرسی برگزیت تا دستیابی به این توافق وقت و انرژی زیادی را هزینه کرده و فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرد.

توافق برگزیت حدود چهار سال و نیم بعد از همه پرسی انجام شد تا به این ترتیب به مذاکراتی طاقت فرسا و پر استرس پایا ن دهد.

این توافق تنها چند روز مانده تا پایان دوران گذار انگلیس و در حالی که امیدهای کمی به انعقاد آن وجود داشت شکل گرفت.

در این گزارش برآنیم تا به مهم ترین نقاط عطف و اتفاقات این رویداد تاریخی در چهار سال و نیم گذشته بپردازیم.

23 ژوئن سال 2016 ( 3 تیرماه 1395 )

در این روز 52 درصد انگلیسی ها در یک نظر سنجی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای موافق دادند. پیامد این نتیجه دیوید کامرون، نخست وزیر وقت انگلیس که از طرفداران ماندن در اتحادیه اروپا بود از سمت خود کناره گیری کرده و ترزا می در ماه جولای جای وی را گرفت.

29 ماه مارس سال 2017 ( 9 فروردین 96 )

در این روز لندن درخواست خروج خود از اتحادیه اروپا را رسما به بروکسل ارائه داد و به این ترتیب مهلتی دو ساله تا پایان ماه مارس سال 2019 برای مذکرات درباره شرایط برگزیت مقرر شد.

8 ژوئن سال 2017 ( 18 خرداد 96 )

در این روز به ابتکار ترزا می، نخست وزیر وقت انگلیس انتخابات زودهنگام برگزار شد. در این انتخابات حزب محافظه کار ترزا می اکثریت در پارلمان را از دست داد تا شرایط سختی را برای ترزا می رقم بزند.

13 نوامبر سال 2018 ( 22 آبان 97 )

دولت انگلیس توافقی درباره پیش نویس توافق برگزیت را که اتحادیه اروپا قرار بود بعدا تصویب کند اعلام کرد. البته در ماه های بعد از آن این پیش نویس توافق سه بار در مجلس عوام انگلیس با شکست مواجه شد.

14 ماه مارس سال 2019 ( 23 اسفند 97 )

در این روز نمایندگان پارلمان انگلیس به تعویق مهلت مقرر برای دستیابی به توافق برگزیت رای مثبت دادند. ابتدا قرار بود برگزیت در تاریخ 12 آوریل صورت گیرد. اما کمی قبل از موعد مقرر، اتحادیه اروپا و انگلیس درباره تعویق این تاریخ تا 31 اکتبر موافقت کردند.

24 ماه می سال 2019 ( 3 خرداد ماه 98 )

در این بین ترزا می بعد از شکست حزبش در انتخابات اروپا از سمت ریاست حزب محافظه کار انگلیس و نخست وزیر این کشور استعفا کرد. جانشین وی بوریس جانسون اعلام کرد که می خواهد در تاریخ 31 اکتبر با توافق و یا بدون آن انگلیس را از این اتحادیه خارج کند.

3 سپتامبر سال 2019 ( 12 شهریور 98 )

جانسون اکثریت حزبش در پارلمان را از دست می دهد و بعد از آن در هرج و مرج برگزیت نبرد بی سابقه قدرتی در می گیرد و نخست وزیر نمایندگان پارلمان را موقتا به استراحت اجباری می فرستد.

17 اکتبر سال 2019 ( 25 مهر 98 )

کمیسیون اروپایی و دولت انگلیس توافق برگزیت جدید را منعقد کردند. پارلمان انگلیس اصول این توافق را تایید می کند. بعد از آن کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند مجددا برگزیت را تا پایان ژانویه سال 2020 به تاخیر بیاندازند.

12 دسامبر سال 2019 ( 21 آذر ماه 98 )

حزب بوریس جانسون در انتخابات پیش از موعد پارلمانی اکثریت مطلق را بدست آورد. یک ماه بعد از آن پارلمان انگلیس قانون خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تصویب کرد و اتحادیه اروپا نیز با آن موافقت کرد.

31 ژانویه 2020 ( 11 بهمن98 )

انگلیس در این روز در ساعت 23 به وقت محلی از اتحادیه اروپا خارج شد و البته قرار شد تا پایان سال 2020 و در دوره ای که دوران گذار نام گرفت همچنان در بازار داخلی اروپا و اتحادیه گمرکی باقی بماند تا طرفین بتوانند به توافقی تجاری برای دوران پسا برگزیت و تنظیم مناسبات تجاری طرفین دست یابند.

ماه مارس سال 2020

اتحادیه اروپا و انگلیس مذاکرات سخت و دشواری را برای دستیابی به توافقی تجاری آغاز کردند که با آغاز بحران کرونا گرفتار چالش های بیشتری شد.

12 ژوئن 2020 ( 23 خرداد 99 )

انگلیس تمدید مذاکرات با اتحادیه اروپا درباره مناسبات پسا برگزیت را در نهایت کاملا رد کرد.

 اول جولای سال 2020 ( 11 تیر 99 )

آلمان ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده گرفت و در راستای به جریان انداختن مذاکرات سخت برگزیت و دستیابی به پیشرفت هایی تلاش هایی را آغاز کرد.

9 سپتامبر سال 2020 ( 19 شهریور 99 )

جانسون توافق برگزیت با اتحادیه اروپا را زیر سوال قرار داده و تغییرات و اصلاحات یکجانبه در این توافق را در دستور کار قرار داد. اتحادیه اروپا به شدت به این اقدام لندن اعتراض کرده و در ماه اکتبر اقدامات قانونی علیه لندن را در دستور کار قرار داد.

15 اکتبر 2020 ( 24 مهر 99 )

جانسون انگلیسی ها را به آمادگی برای وقوع برگزیت بدون توافق با توجه به اختلافاتی که با اتحادیه اروپا در مذاکرات بخصوص درباره مسائل تجاری و مسئله ماهیگیری داشت فراخواند. مذاکرات با وجود تنش ها و تشدید بحران کرونا همچنان در پیش گرفته شد.

21 دسامبر سال 2020 ( اول دی ماه 99 )

چند روز مانده تا پایان مهلت مقرر برای دستیابی به توافق و با وجود تداوم اختلافات رئیس کمیسیون اروپایی و نخست وزیر انگلیس به صورت تلفنی درباره توافق تجاری مذاکره کردند.

24 دسامبر سال 2020 ( 4 آذر ماه 99 )

در این روز بالاخره بعد از 10 ماه مذاکرات سخت و دشوار بروکسل و لندن به توافقی تجاری دست یافتند و مقامات اروپایی و انگلیسی از این توافق به عنوان توافقی تاریخی یاد کرده و آن را موفقیتی بزرگ ارزیابی کردند.

توافقنامه اتحادیه اروپا با بریتانیا در دوره ریاست آلمان بر اتحادیه اروپا حاصل شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

حالا این توافق باید از تونل های بعدی هم رد شود و توسط پارلمان های ملی و اروپایی هم تصویب شود.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ضمن استقبال از این توافق گفت در 28 دسامبر درباره متن این توافقنامه با سایر اعضای کابینه خود رایزنی خواهد کرد

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در این زمینه اظهار داشت، پیش‌نویس این توافقنامه باید به دقت مطالعه شود زیرا 27 کشور عضو اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا این توافقنامه را باید تائید کنند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

پارلمان بریتانیا نیز از نمایندگان مجلس عوام و همچنین اعیان خواست برای رای دادن به توافق برگزیت روز چهارشنبه 30 دسامبر نشست برگزار کنند.

بعد از توافق با وجود اینکه طرفین نفس راحتی کشیدند و توانستند از سناریوی برگزیت بدون توافق جلوگیری کنند اما به گفته بسیاری کارشناسان همچنان راهی سخت و طاقت فرسا را در پیش رو دارند تا بتوانند با جدایی انگلیس به عنوان عضو مهی از اتحادیه اروپا کنار بیایند.

"دیوید مک لیستر"، نماینده برگزیت پارلمان اروپا اعلام کرده که انتظار عواقب سخت و دشواری برای مردم، شرکت ها و ادارات دولتی دارد.

وی تاکید کرد که تجارت بین اتحادیه اروپا و انگلیس از این پس دیگر روان پیش نخواهد رفت. وی همچنین عدم توافق درباره همکاری ها در زمینه مسائل سیاست خارجی را از دیگر معایب توافق ارزیابی کرد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار